skule.sormo.no

Org nr 885 947 522

 

CanSat-slipp fra ballong

Skolelaboratoriet på NTNU med Nils Kristian Rossing i spissen bistod elever fra flere videregående skole med CanSat-slipp fra ballong tirsdag 24. mars.Slippet foregikk bak Universitetet på Dragvold. Ballongen rakk omtrent 100 meter opp på det meste der satellittene sluppet. De falt ned i fallskjerm og sendte ulike måledata ned til elevene som logget dem ned på PC-er.  Vinden varierte en del. Det førte til at noen satellitter drev inn i skogen. Enkelte havnet i trærne. Det var da et utfordring å få dem ned igjen. Det ble høstet mye nyttig erfaring med slippet. Mange av elevene skal delta i nordisk konkurranse på Andøya i april der CanSat-satellittene blir skutt opp med raketter.

Jeg stilte med drone spesielt laget for å løfte CanSat. Men på grunn av liten erfaring og  fartstid med bruken av den, ble den bare vist og demonstrert. Dronen kan programmeres tll automatisk å fly opp til en bestemt høyde og slippe CanSat som den bringer med seg. Deretter vil dronen fly ned igjen og automatisk parkere der den tok av.

Neste gang kan kanskje dronen tas i bruk når CanSat skal prøveslippes. 

Velkommen til mitt forum! Dette forumet dekker en del info omkring noen tekniske/faglige tema som jeg sysler med. Mesteparten er tilgjengelig med brukernavn og passord. Dersom du registerer deg, vil jeg aktivisere  brukernavnet ditt, og da kan du få tilgang til ytterligere informasjon som er lagret her.

Powered by    :